Hoe zit dat nu met 'IF' & 'VF'?

In een tijd waar tractoren en machines steeds groter en zwaarder worden, kan de technologie van de banden uiteraard niet achter blijven. Landbouwers gaan steeds bewuster om met  hun kostbare landbouwgronden. Het optimaliseren van de oogst is dan ook uitermate belangrijk!
 

Om de oogst te optimaliseren, is bodemverdichting een cruciaal punt. (Studies wijzen uit dat er in de laatste 10 jaar tot 20% van de oogst verloren ging door schade aan de bodem en gewassen). Om zo min mogelijk bodemverdichting te krijgen dient het loopoppervlak zo groot mogelijk te zijn.  Met de standaard banden kunnen de gewenste doelen vaak niet worden behaald. Het antwoord op dit probleem vinden we in de IF en VF-technologie!

 
Comparison IF to VF

IF staat voor ‘Improved Flexion’

 
IF-banden kunnen tot 20% meer lading dragen, bij dezelfde bandendruk. Of dezelfde lading, bij een 20% lagere bandendruk. Innovaties in de structuur en de samenstelling van de band, geven de IF-banden een hogere flexibiliteit. Deze verhoogde flexibiliteit zorgt voor een groter raakvlak met de bodem en betere tractie, wat ook leidt tot een lager brandstofverbruik doordat de wielslip wordt gereduceerd. Hoe lager de bandendruk, hoe minder bodemverdichting.   
 

VF staat voor "Very High Flexion“

Deze standaard werd geintroduceerd door de ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation) en de TRA (Tire and Rim Association). VF is verder geëvolueerd uit IF-technologie.
 
VF-banden zijn ontwikkeld om 40% meer lading mee te nemen dan standaard banden bij dezelfde bandenspanning of, in andere woorden, VF-banden kunnen dezelfde lading dragen bij een lagere bandenspanning dan een standaard band.

 

Een praktisch voorbeeld?
Een lading van 6,500 kg op een standaard 710 / 70 R 42 band, vereist een bandenspanning van 2.4 bar, terwijl VF-banden voor eenzelfde lading slechts een bandenspanning van 1.2 bar vereisen.
 
Tot slot, wat duidelijkheid aangaande de wielen: er moet in overweging genomen worden dat, in vergelijking met standaard banden, VF-banden vaak bredere, speciale wielen nodig hebben. Dit is echter niet het geval voor VF-banden met de N.R.O.-aanduiding (Narrow Rim Option). Deze banden kunnen gemonteerd worden op de gewone velgen.

 

Molcon Interwheels voorziet in een uitgebreid aanbod in VF-banden voor verschillende toepassingen. 
 
Voor de grootste en zwaarste tractoren voorziet BKT de AGRIMAX V-FLECTO, met een 10% breder profiel en de geavanceerde VF-technologie garandeert het een gereduceerde bodemverdichting en een optimale bodemafdruk.  Te verkrijgen in maar liefst 22 maten! De tegenhanger van Alliance is de 372 VF die zich kenmerkt door de grote hoeveelheid rubber.
 
BKT AGRIMAX SPARGO, Alliance 363VF en 354 voorzien dan weer in het aanbod voor de smalbanden. In deze toepassing, zelfrijdend of getrokken, is het ook van groot belang dat banden op lage druk kunnen ingezet worden met de zware belading.

 

Ook voor getrokken materiaal is de bodemverdichting een belangrijk punt. Alliance bracht als eerste speler een VF Flotation band op de markt, de 389 Agriflex + VF
Agriflex+ 389 VF introduceert de volgende innovatieronde. De Agriflex 389+ VF heeft flexibele zijwanden waardoor het loopvlak 25% groter is dan bij een standaard flotation band. Met als resultaat dat de band gebruikt kan worden met 30% lagere bandenspanning of met 30% meer belasting bij dezelfde bandenspanning (ten opzichte van een standaard flotation-band). De speciale compounds voor het loopvlak zorgen voor extra slijt-, snij- en breukvastheid. Dit zorgt voor een hoge stabiliteit van de constructie en betrouwbare hittebestendigheid tijdens veldwerk zelfs bij een bandenspanning van 0,8 bar. De band is ontwikkeld met een niet richtingsgebonden profiel.
Met Agriflex+ 389 VF is er een trailerband die dezelfde verlaagde bandenspanning aankan als de VF-banden op de trekker.
 
Daarnaast hebben we ook de V-FLEXA van BKT, een trailerband met de nieuwste VF-technologie. Wat dezelfde voordelen heeft als eerder besproken. Ook heeft deze band een extra steel belt, waardoor er grote weerstand is tegen inrijdingen. Perfecte gewichstverdeling reduceert de bodemverdichting nog verder.

Leave a Comment

Related Posts